joi , 22 octombrie 2020, 08:52
Home / Local / Actualitate / Femeie reţinută pentru contrabandă cu ţigări

Femeie reţinută pentru contrabandă cu ţigări

O femeie în vârstă de 48 de ani din municipiul Bârlad, județul Vaslui a fost reținută de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. 

În ziua de 30 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au depistat o femeie în vârstă de 48 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, care a comercializat în mod repetat țigarete provenite din săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Asupra femeii au fost descoperite și ridicate țigarete fără timbru de acciză, pe care femeia le deținea fără drept, în vederea comercializării.

Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în data de 31 ianuarie a.c., cu ocazia prezentării acesteia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de aceasta, pentru o perioadă de 60 de zile.

 Femeia este cercetată în mai multe dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Reamintim faptul că pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *