marți , 27 octombrie 2020, 08:49
Home / Local / Actualitate / Aflat la volan, fără drept

Aflat la volan, fără drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean din R. Moldova care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea acest drept.

În data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 02.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetățeanul din R. Moldova  I.G., în vârstă de 29 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că I.G. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria  „B” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”.

Cu privire la cele constatate I.G. a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din stația Petrom, situată în proximitatea P.T.F. Albița, şi l-a condus pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră, deşi avea cunoştinţă că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.


Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *