vineri , 23 octombrie 2020, 13:14
Home / Local / Învăţămant / Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Ziele Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui a marcat 47 de ani de existență, organizând o nouă ediție a Zilelor liceului.

Sub genericul ”O școală incluzivă”, conducerea liceului vasluian a ținut să evidențieze ultimele proiecte europene derulate anul trecut și la care au participat atât elevi, cât și dascăli ai instituției liceale.
Au fost prezentate rezultatele proiectului de mobilități ”O școală prietenoasă”. De asemenea, au fost evidențiate punctele forte ale subproiectului ”Pași spre succes!” (PASS), din cadrul proiectului pentru învățământul secundar ROSE.
În final, conducerea LSP Vaslui i-a premiat și felicitat pe elevii ”Ambasador junior”, participanți în cadrul Programului Educativ ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”.
”Prin proiectele derulate, liceul nostru a devenit școală incluzivă, o școală pentru fiecare dintre elevi, fie că aceștia sunt supuși riscului de excluziune socială din cauza dificultăților financiare, fie că provin din familii în care unul sau ambii părinți sunt plecați la muncă în străinătate, fie că provin din familii din R.Moldova stabilite în țara noastră sau provin din familii mixte, fie că sunt elevi cu cerințe educaționale speciale”, a spus Gina Cucoș, directorul LSP Vaslui.
La rândul său, subprefectul Mircea Gologan i-a felicit pe profesori și elevi pentru implicare în viața comunității și rezultatele obținute la diferite concursuri și olimpiade școlare, neuitând să amintească faptul că a fost elevul acestui liceu.
”Este un liceu care formează adevărați oameni, iar astăzi ocupă diferite funcții cheie în administrația locală, în Parlament, la diferite companii sau multinaționale. Vă felicit pentru ceea ce faceți și vă doresc un an cu rezultate și mai bune”, a spus subprefectul Mircea Gologan.
Zilele Procopiu au mai cuprins concursuri, dezbateri, ateliere, conferințe și sesiuni de comunicări ale elevilor.

FOTO

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de infectare şi fac apel la respectarea măsurilor

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, într-un comunicat de presă că au luat act ”cu îngrijorare” de …

Dumitru Buzatu a preluat noul mandat în fruntea CJ! Astăzi a depus jurământul!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a depus, astăzi, jurământul de credinţă pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *