miercuri , 21 octombrie 2020, 14:38
Home / Local / Actualitate / Eroii Revoluției din 1989 au fost comemorați la Vaslui

Eroii Revoluției din 1989 au fost comemorați la Vaslui


Un ceremonial militar şi religios pentru comemorarea eroilor căzuţi în Revoluţia din 1989, a fost organizat la monumentul ridicat în Cimitirul Eternitatea din Vaslui.
Momentul a început cu oficierea unui serviciu religios, de către un grup de preoți, în frunte cu protopopul Adrian Chirvase.
Au urmat alocuțiunile autorităților locale. Prefectul Eduard-Andrei POPICA a vorbit despre însemnătatea momentului, fiind ziua în care trebuie să reflectăm asupra schimbărilor din 22 decembrie 1989.
”Datoria celor care au trăit în acele zile este de a le aminti, neîncetat, celor care nu au trăit atunci şi care învaţă doar din cărţile de istorie despre revoluţia din 1989, cum s-au petrecut evenimentele din acele zile şi că libertatea de care ne bucurăm astăzi a fost plătită scump, cu sânge. Suntem aici din respect și admirație pentru cei din Vaslui, care și-au dat viața în decembrie 1989. Claudiu Filoti, Romeo Badea, Adrian Ioanesi, Mitică Vasiliu, Radu Eugen Andrei, Lucian Marin, Victor Marinițiu, Maria Munteanu, Adrian Nedelea, Cristian Olaru, sunt o parte din eroii Vasluiului, nume la citirea cărora ar trebui să lăcrimăm, să le mulțumim în gând, nu pentru că au murit, ci pentru că au crezut într-o idee, jertifindu-se pentru ideea de libertate, de mai bine”, a spus prefectul.
Marcarea celor 29 de ani de libertate s-a încheiat cu defilarea unor detașamente aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și Poliției Locale Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Un tânăr a decedat într-un accident rutier produs la Văleni!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale echipate cu module pentru descarcerare, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *