vineri , 23 octombrie 2020, 11:22
Home / Local / Actualitate / Gabriel Berca, fostul ministru de interne,eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui

Gabriel Berca, fostul ministru de interne,eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui


Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiţionată a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.
„În baza articolului 425 indice 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod de procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod de procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Iaşi împotriva sentinţei penale nr. 1314/17.10.2018 a Judecătoriei Vaslui, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului”, se arată pe portalul instanţei vasluiene.
Fostul ministru al Internelor Gabriel Berca a fost condamnat definitiv în anul 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Iniţial, Gabriel Berca a fost condamnat în mai 2016, de Curtea de Apel Bacău, la trei ani de închisoare, pedeapsă diminuată la doi ani prin decizia Instanţei supreme. Fostul demnitar a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de infectare şi fac apel la respectarea măsurilor

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, într-un comunicat de presă că au luat act ”cu îngrijorare” de …

Dumitru Buzatu a preluat noul mandat în fruntea CJ! Astăzi a depus jurământul!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a depus, astăzi, jurământul de credinţă pentru …