luni , 19 octombrie 2020, 18:14
Home / Local / Actualitate / Dezbatere pe tema HIV-SIDA la Primăria Vaslu

Dezbatere pe tema HIV-SIDA la Primăria Vaslu


Asociaţia ”Iris” Vaslui a organizat o dezbatere cu privire la importanţa testării HIV în rândul populaţiei.
Preşedintele ONG-ului, Lenuţa Năstruţ Volocaru, a declarat că este necesară o mai mare implicare în realizarea de campanii de informare cu privire la riscul infectării cu acest virus.
”Ne propunem să aducem în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele infectate cu acest virus există, au dreptul la o viaţă normală, la sănătate şi educaţie, invitând populaţia la informare, deschidere, acceptare şi toleranţă. Trebuie să luptăm foarte mult pentru prevenire, dar trebuie şi să facem mai multe pentru a convinge oamenii să se testeze, deoarece acesta este primul pas spre accesul la tratament, servicii de îngrijire şi suport. Testarea HIV în România este gratuită”, a subliniat Lenuţa Năstruţ Volocaru.
Cu sprijinul Federaţiei UNOPA, sub sloganul „InspiRed – Inspiră-i pe cei din jurul tău la deschidere, înţelegere şi solidaritate!”, Asociaţia ”Iris” a derulat campanii de informare în şcolile din judeţ, în vederea prevenirii infecţiei cu HIV în rândul tinerilor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un moldovean a încercat să treacă granița cu permisul suspendat!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa …

Moldovean inventiv: Tigări ascunse în căptușeala unei valize, găsite polițiștii de frontieră în compartimentul tahografului și pe cutia de viteză a unui camion

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *