joi , 22 octombrie 2020, 08:14
Home / Local / Actualitate / Conferința ”Rolul României în Uniunea Europeană”

Conferința ”Rolul României în Uniunea Europeană”


Prefectul Eduard-Andrei POPICA a participat astăzi la conferinţa ”Rolul României în Uniunea Europeană”. Evenimentul a avut loc la Sala “Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean (CJ) Vaslui.
”În contextul Anului European al Patrimoniului Cultural, al Centenarului Marii Unirii şi al preluării de către România a Președinției Consiliului UE, prin acest eveniment urmărim să aducem în atenţia publicului vasluian momentele importante din istoria României şi a Europei, trecute şi viitoare, parte a patrimoniului nostru cultural şi să contribuim, astfel, la consolidarea sentimentului de apartenență la spațiul european comun”, a precizat Valeriu Cragață, administratorul public al CJ Vaslui, moderatorul conferinței.
Întâlnirea i-a mai avut ca invitați pe secretarul de stat Tudorel Buzatu și reprezentanți ai ONG-urilor din județ, fiind un bun prilej de discuție despre importanța fondurilor europene în regiune, cu accent pe proiectele de succes în domeniul revitalizării tradițiilor populare și valorificării patrimoniului cultural local.
”Aderarea la Uniunea Europeană a adus României numeroase beneficii, pe plan comercial, economic, administrativ și al reformării justiției. România acţionează pentru consolidarea integrării europene, a principiilor şi valorilor pe care acesta se fundamentează, pentru menţinerea caracterului inclusiv al construcţiei europene, care să permită depăşirea prin eforturi comune, consensuale, a provocărilor fără precedent pe care le parcurge Uniunea. Acest curs trebuie să continue şi să se dezvolte, cu atât mai mult în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, în semestrul I 2019”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Conferința s-a încheiat cu un moment artistic susținut de Ansamblul ”Hora Vasluiului”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un tânăr din Vaslui, în stare critică, după ce a căzut de la etaj

Ambulanța SMURD tip C1 (TIM), încadrată cu medic și un echipaj specializat din cadrul Detașamentului …

Un hușean a intrat cu mașina într-o conductă de gaze

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *