duminică , 25 octombrie 2020, 07:06
Home / Local / Actualitate / Daruri pentru 100 de copii de Moș Nicolae

Daruri pentru 100 de copii de Moș Nicolae


Cei 100 de copii din Episcopia Hușilor, beneficiari ai burselor acordate prin Proiectul ”Brațele Părintești”, au primit daruri, constând în încălțăminte nouă de iarnă, cărți și dulciuri.
Acestea au fost oferite de părinții consilieri Ilie Ursachi și Gabriel Apopei, din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, delegații Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, cei care gestionează acest amplu proiect caritabil.
Întâlnirea a avut loc la Catedrala Episcopală din Huși, unde au participat la Sfânta Liturghie și la o slujbă de mulțumire pentru toate activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect.
La finalul slujbei, delegatul Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, părintele consilier eparhial Cosmin Gubernat, a rostit un cuvânt de întâmpinare și a mulțumit, în numele tuturor beneficiarilor pentru ajutorul acordat, iar părintele Gabriel Apopei a prezentat principalele repere ale programului „Brațele Părintești”.
Prin intermediul acestui program, început din anul 2010, sunt ajutați, printr-o formă de adopție la distanță, un număr de aproximativ 700 de copii proveniți din mai multe zone ale țării și din Mitropolia Basarabiei. Ei primesc lunar, pe parcursul unui an școlar, echivalentul în lei a 30 de euro de persoană.
Scopul principal al acestui proiect este prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate.
În Episcopia Hușilor, prin intermediul Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, primesc această bursă 100 de copii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Acţiuni de prevenire în şcolile din judeţ

Prevenirea conduitelor deviante în rândul tinerilor  cât şi prevenirea victimizării acestora, formarea unei generaţii  care să respingă …

Orașul Negrești intră de mâine în scenariul roșu! Rata infectaților a ajuns la peste 3 la mia de locuitori!

Orașul Negrești este de sâmbătă, 24 octombrie, în scenariul roşu, după ce rata de infectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *