marți , 20 octombrie 2020, 20:13
Home / Local / Actualitate / 2 copii abandonați de mame, botezați de PS Ignatie

2 copii abandonați de mame, botezați de PS Ignatie


Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru doi copii încredințați de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui asistenților maternali.
Copii au fost încreștinați prin grija a două persoane cu suflet mare, care au primit să le fie nași, doctorița Cristina Tiron și Cristina Ștefan.
Slujba a fost oficiată în Capela DGASPC Vaslui, din soborul de slujitori făcând parte părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi și părintele protopop Adrian Chirvasă.
Părintele Episcop Ignatie a explicat tuturor celor prezenți semnificațiile momentelor ce alcătuiesc slujba Sfântului Botez, îndemnându-i la reflecție asupra făgăduințelor făcute de nași în numele pruncilor: „Să ne străduim să oferim copiilor noștri un mediu propice din punct de vedere spiritual. Nu reușim să transmitem pace în jurul nostru pentru că ne locuiesc păcatele. Iar ele înseamnă întuneric, agitație și foarte multă neliniște. Răspunsul dat de nași la întrebarea: „Te unești cu Hristos?”, constituie un adevărat program de viață creștină. Hristos ne iubește și când noi nu merităm lucrul acesta! Ceva din dragostea lui Dumnezeu se reflectă în dragostea mamei față de copii”.
Cei doi prunci botezați, Andrei și Parascheva-Mădălina, vor râmâne pe mai departe în grija asistenților maternali desemnați de DGASPC Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Batalionul 202 Apărare CBRN Huși, la ceas aniversar: 7 decenii de istorie și excelență militară!

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la activitățile dedicate aniversării a …

Accident în apropiere de Crasna! Implicat un microbuz cu 21 persoane!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *