miercuri , 24 iulie 2019, 02:00
Home / Local / Economie / Lapte și miere în școlile vasluiene

Lapte și miere în școlile vasluiene


Proiectul inițiat de senatorul Doin Silistru a devenit lege, astfel că preșcolarii și elevii de clasele primare vor primi miere de albine, pe lângă lapte și corn.
Conform noii legi, achiziționarea mierii poliflore, transportul și distribuția acesteia la unitățile de învățământ pot fi contractate și de către consiliile județene, respectiv de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale și ale sectoarelor municipiului București, cu asistența direcțiilor pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București.
”Este imperios necesar să se asigure un aport nutrițional și caloric copiilor, aport care să conducă la asigurarea unei vieți sănătoase a copiilor și, de asemenea, a unei dezvoltări echilibrate. În acest scop, am propus o mai bună clarificare a modului de finanțare, dar și un alt tip de acordare a mierii în școli, astfel încât de alimentul primit gratuit să beneficieze nu numai elevul, ci și familia acestuia”, a subliniat Doina Silistru, inițiatoarea proiectului.
Mierea polifloră destinată consumului pentru preșcolari și elevii din învățământul primar de stat, privat și confesional, va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu holograma care atestă calitatea, și va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mai sunt locuri disponibile la LPS Vaslui!

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui anunță că mai are libere 9 locuri pentru clasa …

Autoturism furat din Marea Britanie, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *