marți , 27 octombrie 2020, 04:54
Home / Local / Învăţămant / Simpozion Internațional de Arheologie Didactică

Simpozion Internațional de Arheologie Didactică


În premieră, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a organizat Simpozionul Internaţional de Arheologie Didactică.
Evenimentul a atras o serie de diplomaţi, reprezentanţi ai mediului academic din ţară, autorităţi locale şi cadre didactice.
În cadrul manifestării au fost aduse în discuţie vechile tehnici de predare şi evaluare din învăţământul românesc, participanţii lansând ideea că multe dintre acestea ar trebui readuse în actualitate.
Subprefectul Mircea GOLOGAN a salutat această inițiativă, pe care o consideră unică la nivel național și speră ca seminarul să devină o tradiție pentru învățământul vasluian.
”Sincer să spun, înainte de acest simpozion am avut ceva temeri. Mă întrebam ce treabă are învățământul cu arheologia. Însă, acum am înțeles care sunt obiectivele acestui eveniment. Sper ca informațiile transmise să fie repuse în circuitul valorilor spirituale, cu focalizare pe cele didactice, mai ales că o serie de idei bune în trecut au fost mult prea repede și pe nedrept date uitării”, a declarat Mircea GOLOGAN.
Simpozionul Internațional de Arheologie s-a bucurat de prezența ambasadorului Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, atașatul cultural al Ambasadei Franţei la Bucureşti, Jacques Uberti, secretarul Ambasadei Federației Ruse în România, Vladimir Silkin, dar și o serie de cadre didactice din Anenii Noi și Cahul, R.Moldova.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) …

Atenție bârlădeni! Tot orașul rămâne, din nou, fără apă potabilă!

Primăria municipiului Bârlad anunță, prin intermediul paginii oficiale de facebook, că întreg orașul va rămâne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *