marți , 22 septembrie 2020, 09:37
Home / Local / Actualitate / Sprijin pentru tinerii fermieri vasluieni

Sprijin pentru tinerii fermieri vasluieni


Anul trecut, tinerii fermieri din județ au acordat o mare importantă depunerii de cereri de finanțare pentru activitățile din sectorul agricol.
Numai pe măsura ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” au fost depuse 48 de proiecte, din care 25 proiecte au fost deja contractate și au încasat prima tranșă de plată.
”Domeniile de activitate ale acestora sunt cultura cerealelor, legumicultura, zootehnie, apicultură. Tot la această submăsură au fost distribuite județului Vaslui pentru evaluare și implementare un număr de 14 proiecte și un proiect pentru implementare. Au fost plătite 40 proiecte în valoare de 1.237.500 euro”, a spus Alin Trifu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Vaslui.
În anul 2018 au fost depuse un număr de 5 proiecte în valoare de 200.000 euro, proiecte care se află în evaluare.
Investițiile în fermele mici au continuat sub o formă mult mai extinsă în anii 2017-2018, pentru submăsura ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, fiind depuse la sediul Oficiului Județean Vaslui, în anul 2017, un număr de 159 proiecte în valoare totală de 2.385.000 euro, din care 131 au fost eligibile, selectate, contractate și plătită tranșa 1 în valoare de 1.473.750 euro.
”Au mai fost distribuite la OJFIR Vaslui un număr de 8 proiecte pentru implementare în valoare de 90.000 euro. În anul 2018 au fost depuse până în prezent un număr de 115 proiecte în valoare de 1.725.000 euro, proiecte care se afla în evaluare”, a completat directorul OJFIR.
La submăsura ”Sprijin pentru investiții în exploatații agricole”, pentru beneficiarii din județul Vaslui s-au semnat 16 contracte de finanțare, pentru proiecte care vizează dotarea fermelor cu utilaje agricole moderne și performante.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Câți elevi și profesori sunt infectați cu Covid-19 după prima săptămână de școală!

După prima săptămână a noului an şcolar, la nivelul judeţului Vaslui doar 9 elevi sunt …

O familie din Banca s-a trezit fără locuință, după ce aceasta a fost distrusă de un incendiu

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *