marți , 22 septembrie 2020, 08:42
Home / Local / Învăţămant / Rata abandonului școlar, în ușoară creștere

Rata abandonului școlar, în ușoară creștere


Vasluiul se numără printre județele cu o rată scăzută a abandonului școlar. Cu toate acestea, procentul celor care părăsesc de timpuriu școala este în ușoară creștere.
Rata abandonului școlar a fost la finele lunii septembrie 2018 de 2,17 la sută, în creștere cu 0,76 la sută față de septembrie 2017.
În acest an, 5.866 de elevi se află în situație de risc de abandon școlar, cu jumătate mai mulți față de anul trecut. Cei mai mulți abandonează școala din cauza situației economice precare a familiei (3.210 elevi).
Peste 540 de elevi riscă să renunțe la școală din cauza rezultatelor școlare slabe.
Alți 385 de elevi sunt predispuși la abandon din cauza modelului educațional oferit de părinți și de frați, dezorganizarea familiei sau implicarea în activități aflate la limita legii.
“Cele mai multe cauze ale abandonului școlar sunt legate de familiile dezorganizate, care au condiții materiale precare și un nivel de trai scăzut. Mai intervine și lipsa interesului pentru școală atât din partea părinților, cât și din partea copiilor, dar și influența grupului de prieteni cu vârste mai mari”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.
Unitățile cu rata cea mai mare de abandon sunt liceele, cu un procent de 9,79 la sută. La gimnaziu, rata abandonului este de 2,66 la sută. Cea mai mică rată a abandonului școlar se întâlnește la ciclul primar, 1,02 la sută.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Câți elevi și profesori sunt infectați cu Covid-19 după prima săptămână de școală!

După prima săptămână a noului an şcolar, la nivelul judeţului Vaslui doar 9 elevi sunt …

O familie din Banca s-a trezit fără locuință, după ce aceasta a fost distrusă de un incendiu

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *