sâmbătă , 19 septembrie 2020, 20:32
Home / Local / Actualitate / Invitație la întâlnire cu istoria

Invitație la întâlnire cu istoria


Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui își deschide porțile publicului vasluian pentru o nouă întâlnire captivantă cu istoria. Seria de conferințe „După-amiezi culturale la Vaslui” continuă marți, 30 octombrie, ora 14, la sala de activități a instituției.
Aceasta reprezintă rodul unei frumoase colaborări dintre instituția vasluiană și prof. univ. dr. Constantin Dram, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, care, de această dată, l-a invitat să conferențieze pe academician Valeriu Matei, director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” Chișinău. Conferința are un titlu încărcat de semnificații, și anume Pactul „Ribbentrop-Molotov”.
„Uneori, capitole ale istoriei zac în sertarele închise ale memoriei. Noi, cei care astăzi ființăm și care, la rândul nostru, vom deveni amintire, nu avem dreptul să uităm ceea ce a marcat mersul istoric al lumii în care trăim. Tema pe care v-o propunem în această lună atinge un subiect sensibil și controversat, având în centrul ei adevărul. Vă așteptăm la Biblioteca Județeană pentru o întâlnire în care istoria va vorbi prin intermediul unui invitat de marcă, domnul academician Valeriu Matei”, a declarat Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *