duminică , 20 septembrie 2020, 15:50
Home / Local / Actualitate / AGRESIUNE GRAVA ASUPRA UNUI ANGAJAT AL ROMSILVA IN JUDETUL VASLUI

AGRESIUNE GRAVA ASUPRA UNUI ANGAJAT AL ROMSILVA IN JUDETUL VASLUI


Artenie R., padurar in cadrul Ocolului Silvic Brodoc – Directia Silvica Vaslui, a fost vineri seara victima unei agresiuni grave, in afara fondului forestier, acesta fiind atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupari specializate in taierea ilegala de arbori in padurile de stat si cele private.
Padurarul a fost inconjurat vineri seara de membrii gruparii infractionale pe raza localitatii Valea Mare – Negresti, fiind amenintat cu o sabie si lovit in zona capului si a picioarelor, provocandu-i numeroase echimoze in zona capului si fracturi multiple la un picior.
Victima agresiunii a fost transportata de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta ”Sf. Spiridon” din Iasi, fiind in prezent in stare stabila, urmand ca padurarul sa fie supus unor interventii chirurgicale. Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va oferi intregul sprijin padurarului, pentru refacerea fizica si psihica, in urma traumelor suferite.
Politistii I.P.J. Vaslui si procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui efectueaza cercetari pentru identificarea agresorilor si aplicarea masurilor legale. Regia Nationala a Padurilor – Romsilva acorda intregul sprijin organelor de cercetare penala pentru analiza cu celeritate si solutionarea legala a acestui caz grav de agresiune.
Precizam ca agresiunea a avut loc la o zi dupa ce Artenie R., impreuna cu alti doi angajati ai Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva si patru jandarmi, au surprins intr-o padure mai multi membri ai gruparii infractionale respective cu o caruta cu lemne taiate ilegale, fiind aplicate masurile legale, inclusiv confiscarea atelajului hipo, a lemnelor taiate ilegale si a unui motoferastrau. Padurea respectiva este una privata, fiind preluata in paza de catre Directia Silvica Vaslui, in urma aplicarii prevederilor articolului 16 din Legea 46/2008 – Codul Silvic. In ultimele doua saptamani, angajatii Romsilva si jandarmii au efectuat opt actiuni de prevenire a taierilor ilegale in zona respectiva.
Acesta este al treilea caz din acest an in care personalul silvic al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva este agresat de catre grupari infractionale specializate in taieri ilegale in paduri de stat sau private, pentru ca sunt impiedicate sa sustraga ilegal lemn din paduri, alte doua cazuri similare fiind inregistrate in judetele Caras – Severin si Suceava.

In primele sase luni ale anului au fost inregistrate alte 20 de agresiuni asupra personalului Romsilva, iar in ultimii cinci ani au fost agresati de infractori alti 157 de angajati ai Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.
In urma controalelor efectuate de personalul Romsilva, in ultimii cinci ani au fost constatate 7.301 infractiuni silvice.
In primele sase luni ale acestui an, angajatii Romsilva au efectuat 45.862 de actiuni de control la circulatia materialului lemnos, unele impreuna cu politisti si jandarmi, fiind constatate 813 infractiuni silvice si 6.118 contraventii silvice, in urma controalelor volumul taierilor ilegale in padurile de stat scazand cu 19,67%.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri proprietatea publica a statului si asigura servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *