sâmbătă , 26 septembrie 2020, 12:45
Home / Local / Actualitate / Ziua Armatei Române, marcată la Vaslui

Ziua Armatei Române, marcată la Vaslui


Astăzi, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor căzuți în timpul celui de-al doilea război mondial, vis-a-vis de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, a avut loc o ceremonie militar-religioasă, dedicată Zilei Armatei Române.
La festivitate au participat subprefectul Mircea GOLOGAN, reprezentanți au autorităților locale și județene, ai unităţilor militare, ai instituţiilor publice, veterani de război, cadre militare ȋn rezervă și retragere, precum și profesori și elevi din municipiul Vaslui.
Manifestările au debutat cu salutarea drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat al Romȃniei, după care a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă, și au fost rostite alocuțiuni.
”Când vorbim de armata română la nivel de județ, amintim de Peneș Curcanul, un simbol al independenței României de la 1877, pe mareșalul Constantin Prezan, ale căror calități de bun militar au fost evidențiate în primul război mondial, pe linia de front Mărăști-Mărășești-Oituz, sau generalul de divizie Ion Rășcanu, un model demn de apreciat, atât din perspectiva umană, cât și din cea profesională, fiind un bun primar al Vasluiului. Armata a fost şi a rămas una dintre instituţiile fundamentale ale statului, ocupând un loc privilegiat: de apărător al valorilor fundamentale ale poporului român. Militarii români şi-au demon¬strat curajul, profesionalismul şi devotamentul în misiunile internaţionale, ca parteneri de încredere ai aliaţilor României. În numele Instituţiei Prefectului, vă asigur de întreaga recunoştinţă şi profunda consideraţie pe care cetăţenii judeţului Vaslui le poartă ostașilor Armatei Române, cei care, prin legământ sfânt, şi-au pus viaţa în slujba Patriei şi a Poporului. La mulţi ani, Armatei Române!”,a declarat subprefectul Mircea GOLOGAN.
Activitățile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare din cadrul Unității Militare din Bârlad.
Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Vaslui, în colaborare cu Primăria municipiului, Consiliul Județean Vaslui și cu sprijinul Centrului Militar Judeţean Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Mesajul unui tânăr din noua generație de politicieni vasluieni: „Îmi pasă de județul meu”

”Stimați prieteni, Dragă GENERAȚIE, Mai este o zi și campania electorală se va încheia. O …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *