miercuri , 23 septembrie 2020, 03:27
Home / Local / Actualitate / Scop nobil, mijloace ilegale

Scop nobil, mijloace ilegale


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări asupra unui bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, care a vrut să-i găsească un loc de muncă în Cehia unei prietene, folosind un document de identitate fals.
În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-au prezentat, pentru a intra în ţară Ion A., în vârsta de 39 de ani, cu dublă cetățenie, română și R.Moldova și Vitaliia K., cetățean ucrainean, în vârstă de 38 de ani, călătorind ca pasageri într-un autocar marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.
În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor și bagajelor, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în borseta lui Ion A. o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia Vitaliiei K.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals. Cu privire la cele constatate, Ion A. a declarat că a procurat respectivul document, pentru cetaţeana ucraineană, de la o persoană ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 250 Euro pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă în Cehia.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un moldovean s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins conducând un ansamblu de vehicule fără a avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi efectuează cercetări în privinţa unui …

Un român a încercat să transporte în Moldova un utilaj furat din Belgia

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *