vineri , 18 septembrie 2020, 23:19
Home / Local / Actualitate / Week-end plin pentru pompieri

Week-end plin pentru pompieri


În perioada 19 – 21 octombrie 2018, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 47 misiuni, din care 38 au fost interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar 9 au fost intervenții pentru de asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.
Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, produs la un autoturism, în localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric, la un conductor electric neizolat corespunzător, în urma acestuia a ars blocul de lumini al autoturismului.
Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, Garda de intervenție nr. II Negrești, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu într-o clădire dezafectată, în orașul Negrești, județul Vaslui. Au ars rafturi, ladă frigorifică, pat și deșeuri din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, Punctul de lucru Ivănești, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, la o casă, în localitatea Buscata, comuna Ivănești, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta fără flacără în pereții acesteia. S-au decopertat pereții pentru stingerea focarului de incendiu. Urmare a incendiului a ars o magazie din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum, neprotejat termic.Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherghești, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, la un depozit de furaje, în localitatea Soci, comuna Gherghești, județul Vaslui. Urmare a incendiului au ars 5 tone de furaje. Au fost salvate casa învecinată și adăpostul de animale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vaslui și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tanacu, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Benești, comuna Tanacu, județul Vaslui. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic a unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat. În urma incendiului a ars locuința cu bunurile aferente, au fost salvate casele și anexele învecinate.
Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, în localitatea Sârbi, comuna Banca, județul Vaslui. Urmare a incendiului au ars aproximativ 1 hectar de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Bârlad, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în municipiul Bârlad. Au ars aproximativ 500 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o casă, în localitatea Pușcași, comuna Pușcași, județul Vaslui. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără intensă într-un dormitor. Au ars diverse textile, pat, masă, ușă, a fost degradată zugrăveala și parchetul dormitorului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor, mai mici de 7 ani, cu focul.
Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui, Garda de intervenție nr. II Negrești, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe un teren viran, în localitatea Buhăiești, comuna Vulturești, județul Vaslui. Au ars aproximativ 500 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *