duminică , 20 septembrie 2020, 09:10
Home / Local / Actualitate / CAMPANIE DE PREVENIRE A FRAUDELOR COMISE PE INTERNET

CAMPANIE DE PREVENIRE A FRAUDELOR COMISE PE INTERNET


Poliția Română, împreună cu Europol și Federația Europeană a Băncilor, lansează o campanie de prevenire a celor mai întâlnite 7 tipuri de fraude în mediul online.
În perioada 17-23 octombrie 2018, Poliția Română desfășoară, la inițiativa EUROPOL, Campania CyberScams de prevenire a fraudelor informatice. Campania a fost lansată de Centrul European Cybercrime, din cadrul EUROPOL (EC3) și Federația Europeană a Băncilor și partenerii din sectoarele public și privat, în cadrul European Cyber Security Month – Luna Europeană a Securității Cibernetice.
Timp de o săptămână, toate agențiile de aplicare a legii din Statele Membre U.E., 24 de asociații bancare naționale și mulți alți actori implicați în lupta împotriva criminalității informatice vor acționa pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul beneficiarilor cu privire la acest fenomen infracțional. Acest efort comun, pan-European, are ca bază o campanie de comunicare derulată de parteneri pe rețele sociale.
Conform recomandărilor specialiștilor IOCTA 2018, cea mai eficientă metodă de apărare împotriva amenințărilor de tip social engineering este reprezentată de educația potențialelor victime care, în cazul de față, pot fi toți cei care accesează internetul. Creșterea gradului de informare și conștientizare a publicului general cu privire la modalitățile de identificare a comportamentelor și tehnicilor deluzorii va conduce la o siguranță ridicată atât pentru beneficiari, cât și pentru patrimoniul acestora, în mediul online.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *