vineri , 23 octombrie 2020, 12:26
Home / Local / Actualitate / Ștafeta Veteranilor a ajuns la Vaslui

Ștafeta Veteranilor a ajuns la Vaslui


Câțiva maratoniști din Bârlad și Vaslui participă la Ștafeta Veteranilor, care a ajuns luni seara la Vaslui, cu un popas la statuia lui Ștefan cel Mare de la Podul Înalt.
Voluntari din Bacău au alergat până la Vaslui unde au fost așteptați de voluntari de la grupul ”Atleta la orice vârstă” Bârlad și alți voluntari din Vaslui.
Astăzi, Ștafeta Veteranilor a plecat către Iași, participanții de la Vaslui alergând în grup până la ieșirea din municipiul Vaslui, după care fiecare va alerga câte 9 kilometri.
”Dedicată Zilei Armatei României, care se apropie, dar și Centenarului, ștafeta se desfăsoară în acest an pe trei trasee simbolice: albastru, galben și roșu. Noi suntem pe traseul roșu, startul fiind dat la Tulcea, urmând ca acțiunea să se încheie la Carei, pe 25 octombrie”, a spus Aurel Anița, vicecampion balcanic la categoria veterani.
Ştafeta Veteranilor este un eveniment comun militar şi civil, bazat pe ştafetă la care participă peste 200 maratonişti şi biciclişti, care parcurg peste 3.300 kilometri, având ca scop să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României. Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumentele închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor sunt îngrijoraţi de creşterea cazurilor de infectare şi fac apel la respectarea măsurilor

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au transmis, într-un comunicat de presă că au luat act ”cu îngrijorare” de …

Dumitru Buzatu a preluat noul mandat în fruntea CJ! Astăzi a depus jurământul!

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a depus, astăzi, jurământul de credinţă pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *