vineri , 25 septembrie 2020, 22:14
Home / Local / Actualitate / Incendiile de vegetație uscată, în creștere alarmantă

Incendiile de vegetație uscată, în creștere alarmantă


5 incendii de vegetaţie uscată în doar două zile, pe întreg teritoriul judeţului Vaslui. Inspectoratul Județean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) atenţionează că s-au înmulţit incendiile de vegetaţie uscată, în ultima perioadă.
Astfel, în ultimele 48 de ore, pompierii vasluienii au participat la cinci intervenţii pentru limitarea şi lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată. Localităţile în care s-au înregistrat astfel de intervenţii sunt Bârlad, Huși și Murgeni.
Cea mai dificilă misiune a fost la Huși, unde un echipaj de pompieri de la Secția de Pompieri Huși a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 5 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
IJSU atenţionează oamenii că arderile se execută doar pe timpul zilei şi când nu bate vântul.
“Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional conform prevederilor HGR 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incediilor, cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei”, precizează reprezentanții IJSU Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

În municipiul Vaslui sunt disponibile peste 270 de locuri de muncă! Iată care este oferta în întreg județul!

LOCURI DE MUNCA VACANTE LA DATA 24.09.2020 Agenţia  Locală Vaslui, str Spiru Haret,  nr.5, Telefon …

Încă 20 de clase din 10 școli au intrat în sistem de învățare online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a aprobat suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *