miercuri , 23 septembrie 2020, 07:56
Home / Local / Actualitate / Vasluienii, așteptați să se închine la veșmintele Sf.Parascheva

Vasluienii, așteptați să se închine la veșmintele Sf.Parascheva


Biserica ”Sfânta Parascheva” din Vaslui este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi care se roagă la veşmintele ocrotitoarei Moldovei. Pe lângă vasluieni, la racla cu straiele cuvioasei, sunt așteptați să se închine şi pelerini din alte zone ale ţării, care preferă să vină la Vaslui pentru a evita aglomeraţia de la Iaşi.
În preziua marii sărbători, credincioșii sunt așteptați să participe la o procesiune cu racla în care se află veşmintele Sfintei Parascheva, pe străzile Vasluiului.
Pe traseu, cortegiul se va opri în dreptul tuturor bisericilor, unde vor fi ţinute slujbe. Întreaga procesiune se desfăşoară sub supravegherea a zeci de poliţişti şi jandarmi care, pe lângă blocarea circulaţiei rutiere pe străzile pe unde se deplasează mulţimea de credincioşi, supraveghează convoiul pentru a preveni incidentele.
„An de an, ne bucurăm de un număr important de credincioşi care participă la această procesiune. Pentru cei care nu pot să participe din diverse motive la acest ritual religios, fostele veşminte ale Cuvioasei Parascheva sunt depuse în biserica ce poartă numele sfintei, oamenii putându-se ruga pentru sănătate şi iertarea păcatelor în fiecare zi”, a declarat preotul paroh al Bisericii „Cuvioasa Parascheva”, Neculai Bădărău.
Veşmintele din racla care se vor afla în procesiune prin municipiul Vaslui sunt cele cu care a fost îmbrăcată, până în urmă cu aproximativ o sută de ani, Cuvioasa Parascheva, sfânta ale cărei moaşte sunt la Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi.
Racla a fost oferită Bisericii „Sfânta Parascheva” din Vaslui în urmă cu câţiva ani de către mitropolie şi de atunci, în fiecare an, în preziua Sfintei Parascheva, sunt scoase în procesiune pe străzile din Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Intervenție chirurgicală în premieră pe Moldova la spitalul din Vaslui!

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui caută soluții de revenire la normalitate, pentru asigurarea tratamentelor …

Crucea Roșie Vaslui a împărțit rechizite școlare copiilor din Crețești și Oltenești

Recent Filiala Județeană Vaslui de Cruce Roșie a încheiat campania de donare a rechizitelor școlare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *