marți , 19 februarie 2019, 04:12
Home / Local / Actualitate / Pedeapsă cu închisoare pentru preoții acuzați de șantaj

Pedeapsă cu închisoare pentru preoții acuzați de șantaj


Tribunalul Vaslui s-a pronunțat în cazul celor trei preoți acuzaţi de şantajarea fostului episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanul.
Aceștia au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj. Sebastian Cristi Jitaru a mai primit o amendă de 2.400 lei, iar Gheorghe Damian și Mihail Răzvan Bumbu câte 4.800 lei amendă.
În plus, celor trei li s-a interzis temporar de către instanţă să practice meseria de preot, aceştia au fost obligaţi să muncească în folosul comunităţii vreme de 60 de zile şi s-a dispus confiscarea unor bunuri electronice de la ei, cum ar fi stick-uri de memorie sau laptop-uri.
„Constată că persoana vătămată O.C. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Obligă inculpaţii să achite statului câte 2.600 de lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare”, susțin reprezentanţii Tribunalului Vaslui.
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Iaşi.
În acest proces, fostul episcop, Corneliu Bârlădeanul, are calitatea de persoană vătămată, el reclamând faptul că ar fi fost şantajat cu publicarea unor imagini în care ar fi fost surprins în ipostaze intime alături de un bărbat, despre care se crede că, la momentul respectiv, era elev al Seminarului Teologic din Huşi.
Cazul episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie 2017, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public.
Într-o primă fază, cei trei preoți au fost reţinuţi în data de 15 iunie 2017, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice unele înregistrări video în care Corneliu Bârlădeanul ar apărea în ipostaze intime în compania unui fost elev de la Seminarul Teologic Huşi.
Ulterior au fost plasaţi în arest la domiciliu, după care au fost puşi sub control judiciar.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prinsă la volan fără permis de conducere

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Sute de vizitatori la Târgul Apicol de la Vaslui

Timp de două zile, în municipiul Vaslui a avut loc Târgul Apicol Vaslui 2019 la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *