vineri , 18 septembrie 2020, 19:42
Home / Local / Actualitate / Cea mai tânără scriitoare e din Vaslui: Autor de carte la 9 ani

Cea mai tânără scriitoare e din Vaslui: Autor de carte la 9 ani


La vârsta când jucăriile sunt în prim plan, o fetiță de 10 ani din Vaslui are preocupări cu totul neobișnuite pentru lumea actuală.
Rar întâlnești un copil scriitor, precum Delia Calancia. La vârsta ei, deține deja un volum scris, apărut la editura Humanitas. Cartea se intitulează ”O zi din viața Deliei”, iar ilustrațiile apărute îi aparțin.
”Mai întâi au apărut desenele, o parte dintre ele erau făcute în trecut, apoi am început să scriu, și pe parcurs am mai făcut și restul de desene. Cartea mea este într-un fel un ghid de fericire, pentru că asta înseamnă să fii fericit: să citești, să desenezi, să călătorești, să vezi muzee…și da…cartea mea este un ghid de fericire, de bucurie”, a spus într-un interviu radio vasluianca.
Delia Calancia recunoaște că îi place să citească, având o serie de autori preferați: ”Autorii mei preferați sunt Florin Bican, Ioana Nicolaie, Adina Popescu, T. O. Bobe. Jean Claude Carriere a scris Cercul Mincinoșilor. Este o carte pe care aproape am terminat-o. Mai am câteva povești. Este foarte frumoasă. Este o carte care, în principal, vorbește despre filozofie. Eu citesc oriunde. E la fel și cu desenul. Citesc și desenez și la școală și acasă. Peste tot citesc, peste tot desenez. Cititului îi aloc cam 5-6 ore pe zi. După ce vin de la școală îmi fac temele, citesc, ma culc, iar citesc. Citesc foarte mult și îmi place”.
De curând, cea mai tânără scriitoare din Vaslui s-a numărat printre scriitorii invitați la prestigiosul Festival de Literatură și Traduceri de la Iași.
”Mă simt foarte mândră de mine, pentru că am reușit să ajung la acest nivel. Să fiu invitată la FILIT și părerea mea? Părerea mea este că a fost minunat. Cum spunea cineva, dacă FILIT ar fi Rai-ul, ar fi un Rai de clasa I sau de nota 10”.
Delia Calancia are deja în lucru o altă carte, însă ”e secret”, pentru ca surpriza să fie una și mai mare pentru cititori.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *