vineri , 18 septembrie 2020, 18:51
Home / Local / Actualitate / Polițiștii au verificat deșeurile periculoase din județ

Polițiștii au verificat deșeurile periculoase din județ


Polițiștii vasluieni au indisponibilizat peste 10.000 kg deșeuri periculoase, în urma acțiunilor desfășurate la nivelul județului. Activitățile au urmărit verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui au desfășurat, în ultimele 2 luni, 7 acţiuni pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.
Acţiunile au avut ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea legalității, a modului de efectuare a operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.
În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate verificări şi controale la 16 operatori economici care deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi/sau deşeuri chimice periculoase.
Astfel, echipele de control au constatat 11 fapte de natură penală privind regimul deșeurilor și au indisponibilizat 10.287 kg deșeuri periculoase.
Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1800 de lei.
Pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au acţionat împreună cu specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *