miercuri , 30 septembrie 2020, 16:32
Home / Local / Actualitate / Medicii pediatri din Moldova s-au întâlnit la Vaslui

Medicii pediatri din Moldova s-au întâlnit la Vaslui


Timp de două zile, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui găzduiește Seminarul de Medicină de Urgență în Pediatrie, organizat în parteneriat cu Rotary Club Vaslui, Rotary Republica Moldova și Cluburi Rotary din Israel.
Astfel,18 medici pediatri, urgentiști și ATI din județele Moldovei și R.Moldova participă la instruirile derulate de medici specialiști din Israel, acreditați de Academia Americană de Pediatrie (AAP).
”Suntem onorați că putem găzdui un astfel de eveniment, având în vedere că echipa de formatori este una de prestigiu și profesioniști în acest domeniu din Israel, care lucrează în spitale de pediatrie și sunt atestați de diverse asociații profesionale internaționale. Cursul durează două zile, intensiv, de la ora 8-16, cuprinzând două părți: una teoretică și probabil partea cea mai importantă, cea practică, de simulare a unor situații concrete de urgențe pediatrice. Ca participanți, avem medici din întreaga zonă a Moldovei, Botoșani, Iași, Roman, Bârlad, și R.Moldova, de la Chișinău. Sperăm ca acest seminar să deschidă apetitul medicilor pentru o educație medicală continuă și să nu fie primul eveniment de o asemenea amploare, pe care îl organizăm la Vaslui”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.
Cursul a fost conceput pentru a oferi cunoștințe de bază în medicina de urgență pediatrică medicilor, asigură asistența medicală sau medico-chirurgicală copiilor.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Cod Roșu de inundații în județul Vaslui!

Județul Vaslui se află sub avertizare COD ROȘU de inundații, până la ora 15:00. Ca …

S-a stins din viață profesorul Dan Ravaru!

Omul de cultură, neobositul publicist, pasionatul folclorist DAN RAVARU a plecat pe drumul fără întoarcere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *