duminică , 26 mai 2019, 11:53
Home / Local / Învăţămant / Educația, subiect de discuție pentru elevii Școlii ”Elena Cuza” Vaslui

Educația, subiect de discuție pentru elevii Școlii ”Elena Cuza” Vaslui


Elevii Școlii ”Elena Cuza” Vaslui au marcat Ziua Mondială a Educației printr-o dezbatere pe tema pro și contra sistemului actual de educație din România.
În cadrul unei mese rotunde, copiii au aflat care sunt deosebirile și asemenările dintre sistemele educaționale din țara noastră, Germania, Italia și Franța.
”Copiii au înțeles că multe lucruri pozitive și interesante ale educației din România se regăsesc în multe din sistemele de educație ale altor țări europene”, a spus Doina Manolachi, consilierul educativ al gimnaziului vasluian.
O altă activitate a avut ca temă ”Educația deschide sufletul”, unde elevii școlii au construit un Copac al Recunoștinței, cu mesaje către părinți și profesori.
”Am vrut să scoatem în evidență că sufletul de copil devine suflet mare, doar dacă este educat. Pentru a accentua importanța educației, am lucrat cu elevii, cu doamna profesor Adina Clisu, Copacul Recunoștinței, unde am adunat mesaje de recunoștință pentru educația din familie și școală. Au scris mesaje de respect pentru părinți, profesori, care consideră copiii că pot fi frumoase modele de viață”, a mai spus Doina Manolachi.
În final, elevii claselor a șaptea, pe ritmul imnului școlii, au lansat în aer baloane, cu mesajul ”Educația este cel scump drum în viață”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Filarmonica din Iași vine în Parcul Copou

Copoul vasluian se pregăteşte în această seară, de la ora 20, de un nou concert …

Ambulanță împotmolită în noroaie

Tragedie în comuna Delești, acolo unde un bărbat de 51 de ani a decedat, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *