duminică , 26 mai 2019, 11:35
Home / Local / Învăţămant / Se reiau cursurile de limbi străine la ISJ Vaslui

Se reiau cursurile de limbi străine la ISJ Vaslui


De trei ani, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui derulează cu succes o serie de cursuri de limbi străine, în parteneriat cu mai multe instituții publice.
Şi în acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui pune la dispoziţie o alternativă foarte populară de învăţare a limbilor moderne: cluburile lingvistice.
Acestea s-au bucurat de succes, începând cu anul 2015. Printre realizările acestor Cluburi se numără elevii calificaţi la olimpiadele internaţionale de limba rusă, elevii laureaţi la concursurile internaţionale, elevi premiaţi la festivaluri de teatru în limbi moderne și, nu în ultimul rând, satisfacţia personală a deschiderii de noi orizonturi, prin intermediul învăţării unei limbi moderne.
”Ne bucură să vă anunţăm extinderea preocupărilor noastre şi, datorită succesului din anii trecuţi, înfiinţarea de noi Cluburi, prin voinţa unor profesori entuziaşti. Noi Cluburi vor apărea la Bârlad şi la Huşi (la limba franceză), clubul de limba rusă va continua să admită elevi, ca şi în anii trecuţi, cluburile de spaniolă vor continua să funcţioneze la Vaslui şi la Bârlad”, a spus Alexandru Mîță, coordonatorul acestor cluburi lingvistice.
Clubul de franceză Vaslui va fi în parteneriat cu biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Clubul de franceză Bârlad va funcționa la Şcoala Gimnazială “Vasile Pârvan”, Clubul de franceză Huşi va fi la Colegiul Naţional “Cuza Vodă”, Clubul de limba rusă Vaslui-Bârlad va funcționa la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”, Clubul de spaniolă Vaslui va fi la Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, iar Clubul de spaniolă Bârlad va fi în parteneriat cu Liceul Pedagogic “Ioan Popescu”.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Filarmonica din Iași vine în Parcul Copou

Copoul vasluian se pregăteşte în această seară, de la ora 20, de un nou concert …

Ambulanță împotmolită în noroaie

Tragedie în comuna Delești, acolo unde un bărbat de 51 de ani a decedat, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *