duminică , 20 septembrie 2020, 16:15
Home / Local / Actualitate / O juristă a Protecției Copilului, agresată în plină stradă

O juristă a Protecției Copilului, agresată în plină stradă


Una dintre juristele Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a fost agresată, în plină stradă, de o mamă cu care instituţia vasluiană are proces pe rol la Tribunal.
Cazul s-a petrecut, ieri, după ce instanţa a stabilit că un minor va fi dat definitiv în plasament la un asistent maternal profesionist.
Mama copilului a ieșit mai repede din sala de judecată și a aşteptat-o la ieşirea din Tribunal pe jurista Protecţiei Copilului, lovind-o de mai multe ori în zona feţei.
dere şi că i-a fost teamă că se putea termina mai rău.
”Am fost lovită de trei ori peste cap cu o geacă neagră. Intrând în panică, m-a întors către Tribunalul Vaslui, pentru a anunța jandarmul și instanța. Femeia a fost prezentă în sala de judecată. A fost agitată și agresivă chiar și în fața judecătoarei. Consider că a fost o situație gravă. Putea fi orice alt coleg, chiar și un judecător putea fi agresat. Voi face plângere din perspectiva DGASPC, fiind salariata instituției”, a spus Mihaela Barbu, jurista agresată.
Conducerea DGASPC Vaslui este de părere că agresiunea împotriva unui reprezentant legal al unei instituţii a statului, în plină stradă, este un lucru foarte grav.
”Un caz care nu l-am mai întâlnit până acum. Sperăm să putem să luăm măsurile necesare ca să nu se mai repete astfel de cazuri. Vom face o plângere atât la poliție, cât și la Parchet. O să vedem dacă doamna jurist are nevoie de consiliere, întrucât era destul de marcată de eveniment”, a precizat Ionel Armeanu Ştefănică, directorul DGASPC Vaslui.
Mama agresoare a negat că ar fi lovit-o pe jurista de la Protecţia Copilului, însă solicită ca instanța să-i dea copiii înapoi acasă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *