marți , 19 februarie 2019, 10:51
Home / Local / Actualitate / Necunoașterea legii nu înlătură răspunderea penală

Necunoașterea legii nu înlătură răspunderea penală


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.
În data de 02 octombrie, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pentru a ieşi din ţară, cetățeanul român Ion C., în vârstă de 29 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că Ion C. deţine un permis de conducere valabil doar pentru categoriile „ B și C” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”.
Cu privire la cele constatate Ion C. a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere, valabil, deţinut nu îi dădea dreptul.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un bărbat a murit într-un accident de muncă la fabrica de rulmenți

PERSOANA CAZUTA INTR-UN CANAL LA SC RULMENTI SA BARLAD. VICTIMA, UN BARBAT IN VARSTA DE …

Puține avize și autorizații de securitate la incendiu

Doar 60 de avize și autorizații de securitate la incendiu au fost emise la nivel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *