duminică , 20 septembrie 2020, 08:57
Home / Local / Actualitate / Referendumul pentru familie, sabotat de moldoveni la Vaslui

Referendumul pentru familie, sabotat de moldoveni la Vaslui


Din cauza creșterii artificiale a populației județului, Vasluiul va avea de suferit la referendumul pentru familie, din zilele de 6 și 7 octombrie.
La urne sunt așteptați 408.169 de alegători, cu aproape 13.000 mai mulți față de 2011, când a avut loc ultimul referendum.
Creșterea poate fi explicată prin numărul mare al cetățenilor din Republica Moldova care au continuat să obțină cetățenia română, stabilindu-și domiciliu în județul Vaslui.
În ultimii ani, potrivit estimărilor, numai municipiul Vaslui a adoptat peste 40.000 de moldoveni, populația orașului trecând de pragul de 100.000 de locuitori.
Așa se face că la parlamentarele din decembrie 2016, județul Vaslui a avut cea mai slabă prezență la urne. Doar 125.085 de vasluieni (32,9%) s-au prezentat la vot.
“Buletinele de vot și materialele necesare procesului electoral urmează să fie distribuite în cursul acestei săptămâni în secțiile de votare. Avem înscriși pe listele electorale 408.169 de alegători, pentru care am primit 448.636 de buletine de vot, inclusiv pentru cetățenii români aflați în tranzit prin județ care vor dori să-și exprime opțiunea”, a declarat prefectul Eduard Andrei Popica.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *