duminică , 20 septembrie 2020, 15:56
Home / Local / Actualitate / Uniunea Europeană sprijină îmbunătăţirea mediului şcolar la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui

Uniunea Europeană sprijină îmbunătăţirea mediului şcolar la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui


Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui a organizat Conferința de lansare a proiectului cu titlul “Internship – from theory to professional skills ”, pe data de 20 septembrie.
Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni, în perioada Septembrie 2018 – August 2020, la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui şi in organizațiile din ţara parteneră, fiind finanţat de către Comisia Europeană şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, prin Erasmus+ 2014-2020.
Scopul general al proiectului este de a asigura elevilor de clasa a X-a de la profilul servicii, domeniu Economic, si clasa a IX-a profil Servicii, domeniul Turism si alimentatie, un mediu adecvat in care sa-si dezvolte toate competentele necesare integrarii pe piata europeana a muncii.
Proiectul „Internship – from theory to professional skills” are drept obiective dezvoltarea de competențe cheie in domeniul alimentatiei publice pentru 25% din numarul de elevi de la clasa a IX-a, profil servicii, domeniul turism si alimentatie, cu varsta cuprinsa intre 14-16 ani, in cadrul unor stagii de pregatire practica si in domeniul Reclama si publicitate pentru 25% din numarul de elevi de la clasa a X-a, profil servicii, domeniul Economic, cu varsta cuprinsa intre 16-18 ani , in cadrul unor stagii de pregatire practica, dezvoltarea a doua CDL-uri specifice pentru stagiile de pregatire practica la clasa a IX-a, profil servicii, domeniul Turism si alimentatie (activitatea de servire in alimentatie publica), respectiv clasa a X-a, profil servicii, domeniul Economic (reclama si publicitate), creșterea cu 35% a numărului de activități practice, creșterea nivelului de competențe lingvistice, cu accent pe dezvoltarea vocabularului și limbajului specific domeniului de specializare.
Grupul țintă al proiectului este format din 42 de elevi de clasa a IX-a si a X-a profil servicii, domeniile Turism si alimentatie (14) si Economic (28). Pentru fiecare din cele două fluxuri a câte 21 de elevi minori vor fi selectați câte 3 profesori însoțitori.
Stagiile de pregătire practică vor fi organizate cu sprijinul Braga mob – IMM din Portugalia cu experiență în organizarea activităților de mobilitate. Braga mob a identificat 10 centre în care elevii vor avea posibilitatea de a beneficia de formare adecvată în domenii în care, până în prezent, nu se poate efectua un stagiu de practică.
Atingerea obiectivelor propuse va contribui la creșterea calității tipului de educație teoretică și practică oferită de Colegiul Economic „Anghel Rugină”, la diversificarea ofertei și la dezvoltarea dimensiunii europene a pregătirii pe care o oferă elevilor, pentru o mai bună integrare pe piața europeană a muncii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Seară americană la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”!

Ediția jubiliară a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui a avut un moment inedit, oferit de …

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *