vineri , 18 septembrie 2020, 19:45
Home / Local / Actualitate / Sloganul ”România 100”, act de sabotaj!

Sloganul ”România 100”, act de sabotaj!


Prezent la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice ”Acta Moldaviae Meridionalis” de la Vaslui, profesorul Cătălin Turliuc a atras atenția guvernanților că sloganul ”România 100” reprezintă un act de sabotaj, promovând eronat ideea că România are doar 100 de ani de existență statală.
Dascălul ieșean le cere guvernanților să remedieze problema, pentru ca generațiile tinere să cunoască adevărul. El a mai solicitat ca Centenarului Marii Uniri să-i fie dedicați mai mulți ani, astfel încât să fie promovate cu adevărat momentele care au condus la înfăptuirea unirii de la 1 decembrie 1918.
”România 100 nu înseamnă nimic. Absolut nimic. România, așa cum domniile voastre știți că nu este de 100 de ani, pentru orice străin care nu cunoaște și vede această siglă pe un document oficial sau pe un afiș stradal, înțelege că România înseamnă Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, care a reapărut pe hartă, Cehoslovacia care a apărut pe hartă, și că acest stat, această națiune are o sută de ani. Este un act de sabotaj, aș putea spune, dacă n-aș acuza prostia și nepriceperea celor care au adoptat un asemenea slogan. În loc să fie scris Centenarul Marii Uniri, și acela care din păcate a rezistat doar 22 de ani, s-a adoptat această formulă, care este împotriva intereselor naționale ale României”, a spus prof.univ. Cătălin Turlui, de la Universitatea ”Alex.I.Cuza” Iași.
Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” a organizat cea de-a 41-a ediţie a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice ”Acta Moldaviae Meridionalis”.
Ediţia din acest an a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice ”Acta Moldaviae Meridionalis” a adus la Vaslui peste 100 de istorici, cercetători, cadre universitare, din țară și din Spania, Ucraina și Republica Moldova.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Prima tranşă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii a ajuns la Vaslui

Ministerul Sănătăţii a achizionat vaccinul antigripal pentru sezonul rece, iar prima tranşă de 330 de …

Gafa DSP Vaslui: Elevele cu Covid-19 nu sunt de la LMK Vaslui!

Elevele confirmate cu Covid-19 nu sunt de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Una dintre ele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *