marți , 22 septembrie 2020, 10:56
Home / Local / Actualitate / Ședința Colegiului Prefectural Vaslui

Ședința Colegiului Prefectural Vaslui


Subprefectul Judeţului Vaslui, Mircea GOLOGAN, a condus joi, 27 septmbrie 2018, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat ȋn Sala Mare a Consiliului Județean.
În prima parte a ședinţei, Nelu Sava, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui, a prezentat un raport privind gradul de realizare a veniturilor bugetului general consolidate, pentru semestrul I al anului 2018.
”Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui, în subordinea căreia funcţionează şi serviciile fiscale situate în municipiul Bârlad, municipiul Huşi şi în oraşul Negreşti, a colectat pentru bugetul general consolidat, la cele patru bugete administrate, venituri în sumă totală de 419.822 mii lei. Gradul de realizare pe semestrul I al anului 2018 a planului de încasări la bugetul general consolidat, stabilit şi transmis de către conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost de 107,86%, în cifre absolute înregistrându-se o depăşire cu 30.602 mii lei a programului de încasări la bugetul general consolidat”, a declarat Nelu Sava, șeful AJFP Vaslui.
În partea a doua, Aurora Cornelia Tiribeja, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, a prezentat modificările legislative în domeniul ocupării forței de muncă.
Una dintre ele se referă la Ordinul nr. 254 din 24 iulie 2018 pentru aprobarea Procedurii privind punerea în aplicare a prevederilor art. 58 alin(5) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă reglementează încheierea acordului de integrare în muncă de către şomerii de lungă durată înregistraţi in evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă.
”Astfel, persoanele cu statut de șomer de lungă durată, respectiv persoanele care sunt șomeri pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani și pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani, au posibilitatea de a încheia la expirarea perioadelor menționate un acord de integrare în muncă cu agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene sau a municipiului București, în a căror evidență sunt înregistrate”, a spus Aurora Cornelia Tiribeja, directorul executiv al AJOFM Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un român a încercat să transporte în Moldova un utilaj furat din Belgia

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de …

Episcopia Hușilor a donat 10 frigidere noi spitalului din Bîrlad

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *