duminică , 20 septembrie 2020, 13:16
Home / Local / Actualitate / Muzeografi din toată țara sunt la Vaslui la sesiunea ”Acta Moldaviae Meridionalis”

Muzeografi din toată țara sunt la Vaslui la sesiunea ”Acta Moldaviae Meridionalis”


Joi și vineri, la Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” are loc cea de-a 41-a ediţie a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice ”Acta Moldaviae Meridionalis”.
Ediţia din acest an a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice ”Acta Moldaviae Meridionalis” a adus la Vaslui peste 100 de istorici, cercetători, cadre universitare, din țară și din străinătate (Spania, Ucraina, Republica Moldova).
” Ediţia din acest an este dedicată Primului Război Mondial și Centenarului Marii Uniri, activitatea fiind înscrisă în programul Centenarului Marii Uniri al Ministerului Culturii și Identității Naționale”, a precizat Ramona Mocanu, directorul muzeului vasluian.
Evenimentul, organizat în zilele de 27 și 28 septembrie, de Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare”, a debutat cu o serie de comunicări în plen, unde cercetătorul știinţific dr. Sorin Cristescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară București, a prezentat lucrarea ”România în contextul diplomatic şi militar al Primului Război Mondial”, urmat de profesorul universitar dr. Cătălin Turliuc din partea Universităţii ”Al. I. Cuza” Iași, cu lucrarea ”Marea Unire a românilor – semnificații istorice”. Comandorul aviator dr. Jănel Tănase, Statul Major al Forțelor Terestre a susţinut o lucrare de interes local: ”Destine aeronautice vasluiene. Zburători vasluieni ai României Mari”.
Activitatea a continuat cu lansarea Anuarului Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, ”Acta Moldaviae Meridionalis”, prezentat de prof. dr. Ramona Maria Mocanu. Volumul din acest an este înscris, de asemenea, în cadrul Programului ”Centenarului Marii Uniri” al Ministerului Culturii și Identității Naționale.
Discuţiile la simpozion au continuat pe secţiuni, la care participă profesori universitari, istorici şi muzeografi din ţară.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Marele premiu de la Salonul de caricatură a plecat la Târgu Mureș

Cea de-a 26-a ediție a Salonului Internațional de Caricatură de la Vaslui, organizat de Muzeul …

Doi bârlădeni, reținuți de polițiști, după ce au provocat un scandal într-un bar, agresând mai multe persoane

Poliţiştii bârlădeni au reţinuți doi bărbați din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *