miercuri , 23 septembrie 2020, 07:11
Home / Local / Actualitate / Un dascăl a atacat în instanță sancțiunile primite

Un dascăl a atacat în instanță sancțiunile primite


Un profesor de geografie al Liceului ”Emil Racoviţă” (LER) Vaslui a dat în judecată unitatea liceală și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, după ce a fost sancţionat de comisia de disciplină a LER, cu diminuarea salariului.
Motivele invocate de membrii comisiei sunt legate de faptul că dascălul ar fi dus o campanie ”sistematică şi continuă” de hărţuire a elevilor cu note foarte mici. După aplicarea sancţiunii, cadrul didactic a ieşit la pensie.
Dumitru Stoian, fost inspector şcolar, a contestat sancţiunea primită, solicitând restituirea sumelor reţinute din salariu.
Într-o primă fază s-a adresat conducerii ISJ, care l-a îndemnat pe profesorul vasluian să se adreseze instanţelor de judecată pentru a se soluţiona acest litigiu. ”Consider că este inadmisibil să fie încălcate atât de grosolan drepturile unei persoane prin omisiune, indiferentă, neglijenţă ori abuz şi să se comunice cu nonşalanţă faptul că nu s-a rezolvat contestaţia, dar că se poate adresa instanţelor de judecată”, a precizat profesorul Dumitru Stoian.
Acesta susţine că ”elevii clasei respective erau slab pregătiţi la disciplina geografie” și din acest motiv primeau note mici.
Deocamdată, Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză Inspectoratului Şcolar, motivând că Dumitru Stoian și mutat domiciliul și ”nu a comunicat nicio adresă la care să-i fie comunicate actele de procedură”.
În privinţa deciziei de sancţionare, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis declinarea dosarului către Tribunalul Vâlcea, în circumscripţia căruia îşi are domiciliul în prezent profesorul vasluian.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un moldovean s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins conducând un ansamblu de vehicule fără a avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi efectuează cercetări în privinţa unui …

Un român a încercat să transporte în Moldova un utilaj furat din Belgia

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *