joi , 1 octombrie 2020, 23:35
Home / Local / Actualitate / Fălciu are cel mai mare parc auto din județ

Fălciu are cel mai mare parc auto din județ


Fălciu este comuna cu cel mai mare parc auto din județ. Autoritățile locale au achiziționat utilaje în valoare de zeci de mii de lei, care sunt puse în slujba Primăriei, dar și a oamenilor.
Consiliul Local Fălciu are în parcul auto camioane, buldoexcavator, compactor, autogreder, remorci, tractoare cu care se repară drumurile și se fac alte intervenții.
“Primele utilaje le-am achiziționat pentru pietruirea drumurilor comunale și sătești din unitatea noastră administrativ-teritorială. Și s-a întâmplat așa pentru că, în urmă cu câțiva ani, a venit o firmă și ne-a luat o groază de bani pentru lucrările de reabilitare a ulițelor comunei. Atunci, ne-am zis: de ce nu am face noi un efort financiar pentru a ne dota parcul auto?! Așa că am cumpărat prima dată un autogreder, apoi un buldozer, o remorcă cu care ne facem treaba. Nu facem noi lucrări extraordinare din punct de vedere calitativ, dar în comună toate drumurile sunt practicabile, se circulă pe ele foarte bine!”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.
O parte din utilaje au fost achiziționate prin proiecte europene, prin Ministerul Mediului.
”Suntem singura comună din județ care a realizat un proiect pentru o groapă de gunoi de grajd. Cărăm gunoiul de grajd de la populație și-l depozităm la groapa de gunoi. După fermentare, îl oferim celor care au teren agricol, pentru a fi administrat în vederea fertilizării cu îngrășământ natural. În acest mod, îi ajutăm și pe fermierii noștri care plătesc impozite la primărie și care trebuie să obțină producții mari”, a conchis primarul Moraru.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” găzduiește Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice ”Acta Moldaviae Meridionalis”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește în aceste zile Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice …

Părinții au dat năvală la o școală din Murgeni, crezând că le sunt testați și vaccinați copiii

O școală din orașul Murgeni a fost scena unei întâmplări rar întâlnite.  Părinții mai multor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *