joi , 1 octombrie 2020, 23:29
Home / Local / Actualitate / Trofeul Constelației Necunoscute a ajuns în Kosovo

Trofeul Constelației Necunoscute a ajuns în Kosovo


Cel mai vechi festival de muzică pentru copii şi tineri din România, “Constelaţia Necunoscută”, s-a bucurat de un real succes. Evenimentul, organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase”, a înregistrat o nouă participare numeroasă. Peste 90 de solişti, grupuri şi formaţii din toată ţara au ţinut să urce pe scena festivalului, ajuns la cea de a 48-a ediţie.
“Mă bucur că acest festival este apreciat tot mai mult la nivel naţional. Am avut copii şi tineri din aproape toată ţara. Din străinătate au venit concurenți din Kosovo, Bulgaria și Republica Moldova”, a spus Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură Vaslui.
Juriul a fost unul generos, coordonat de Sandi Vovk, din Slovenia, şi care a avut în componenţă pe Dumitru Jijie, George Vanvu, Marcel Iorga, Claudiu Bulete și Eugenia Ursu, producător al Festivalului concurs ”Constelația Talentelor” de la Chișinău, R.Moldova.
Și în acest an, organizatorii au reuşit să aducă în recital câştigători ai festivalului, cum ar fi Alexandra Haidău (Iași), Isabela Nițică (vaslui), Alexandra Popa (Vaslui), Răzvan Popa (Bârlad), Larisa Anton (Bacău) și grupul Steluțe Dunărene (Brăila).
Marele premiu a fost câștigat de Erta Ramadani, în vârstă de 14 ani, din Kosovo. Trofeul pentru o melodie interpretată în limba română a fost atribuit Valeriei Marcu, din R.Moldova.
Diana-Maria Ursulescu, din Vaslui a primit Golden Grand Prix, Anamaria-Teodora Tănasă, din Piatra Neamț, a primit Silver Grand Prix, iar Lavinia-Andreea Gorie, din Vaslui, a obținut Bronz Grand Prix.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” găzduiește Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice ”Acta Moldaviae Meridionalis”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui găzduiește în aceste zile Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice …

Părinții au dat năvală la o școală din Murgeni, crezând că le sunt testați și vaccinați copiii

O școală din orașul Murgeni a fost scena unei întâmplări rar întâlnite.  Părinții mai multor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *