duminică , 20 septembrie 2020, 10:13
Home / Local / Actualitate / Exercițiu tactic al pompierilor vasluieni

Exercițiu tactic al pompierilor vasluieni


Detaşamentul de Pompieri Vaslui din cadrul I.S.U.J. Vaslui a efectuat un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace în teren, cu tema: Intervenţia forţelor şi mijloacelor pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui seism care a afectat un bloc de locuit în municipiul Vaslui.
Potrivit scenariului exerciţiului „În data de 20 septembrie 2018, orele 10.50 în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, cu durata de aproximativ 40 de secunde.
Unda seismică s-a propagat în special pe direcţia Tecuci – Bârlad – Vaslui – Iaşi producându-se distrugeri ale infrastructurii şi pierderi de vieţi omeneşti.
În orașul Vaslui s-au produs pierderi de vieţi omeneşti ca urmare a prăbuşirii unui bloc de locuinţe, distrugerea reţelelor de alimentare cu apă, gaze naturale şi energie electrică, blocarea populaţiei în incinte din cauza prăbuşirii elementelor de construcţie şi a căilor de acces rutiere.
Exerciţiul a avut ca obiective generale verificarea timpului de reacţie şi a posibilităţilor tehnice de intervenţie ale forţelor şi mijloacelor tehnice conform registrului de capabilităţi, precum şi intervenţia forţelor în cazul unui asemenea dezastru (tip de risc: cutremur, urmat de accidente, avarii, explozii, incendii, etc.).
Acţiunea s-a încheiat cu o analiză a modului şi capacităţii de intervenţie în cazul producerii unei astfel de situaţie, concluzionând că, forţele participante au demonstrat ca pot gestiona corect şi coerent o situaţie de urgenţă de o asemenea anvergură.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *