duminică , 20 septembrie 2020, 12:19
Home / Local / Actualitate / Mândri de salvatorii vasluieni!

Mândri de salvatorii vasluieni!


Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui s-a dovedit a fi cel mai bun din țară. La Concursul Național al echipajelor de Ambulanță, de la Geoagiu Băi, SAJ Vaslui s-a clasat pe locul I (echipaj B2) și pe locul II la C2.
Echipajele vasluiene au fost formate din medicul Dan Ungureanu, Cristina Gherman și Adina Balan- asistente, împreună cu ambulanţierii Nicu Grigore și Eusebiu Antonică.
Potrivit organizatorilor, este cea mai mare participare de până acum, din punct de vedere al numărului de județe participante, respectiv 28, fiind înscrise 16 echipaje de tip C2 cu medic și 22 de tip B2, cu asistent.
Concursul a constat în două probe: proba de suport vital avansat (ALS) și cea de suport vital avansat în politraumă (ATLS).
Probele s-au desfășurat pe două manechine de ultimă generație, care pot simula parametrii vitali și diverse afecțiuni întâlnite la persoanele reale.
Echipajele au avut 15 minute la dispoziție să rezolve cazul, aplicând toate manevrele și procedurile medicale pe care le aplică la un caz real, cu respectarea ghidurilor și protocoalelor în vigoare.
Manifestarea a fost organizata de Asociatia Proambulanța Hunedoara și Serviciul de Ambulanță Județean Hunedoara.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *