duminică , 23 septembrie 2018, 21:33
Home / Local / Actualitate / Vaslui: Coadă la cultură

Vaslui: Coadă la cultură


Vasluienii s-au înghesuit mai ceva ca la sfintele moaște, pentru a cumpăra abonamente la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”.
Organizatorii au pus în vânzare peste 250 de abonamente, în valoare de 200 de lei fiecare, pentru cele opt zile de teatru, reprezentând o treime din capacitatea sălii Casei de Cultură ”Constantin Tănase”.
Vasluienii au făcut coadă încă de dimineață, mare parte dintre ei așteptând peste cinci ore, pentru a prinde abonamente.
Unii au făcut și haz, venind la rând cu butelia și mai multe capace, care să amintească de vremurile când se făceau cozi imense la butelie, pentru a mai îndulci perioada de așteptare.
Printre vasluienii aspiranți la abonamentele festivalului se afla și fostul primar și parlamentar al Vasluiului, Victor Cristea, dar și Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, una dintre instituțiile organizatoare ale celui mai important festival de umor din Europa.
Neîntrerupt din 1970, desfășurat bienal, Festivalul Internațional al Umorului “Constantin Tănase” a ajuns la ediția a XXV-a, iar anul acesta vă va întâmpina în perioada 30 septembrie – 7 octombrie. Astfel, timp de o săptămână, actori, scriitori umorişti, artişti ai caricaturii, naționali sau de peste hotare, se vor întâlni la Vaslui pentru celebrarea spiritului lui Tănase.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Jandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali

În perioada Septembrie 2016 – Septembrie 2018, maiorul Marian Panfil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi …

Bătrân mort, găsit pe camp

Un bătrân de 73 de ani, din Dodești, a fost găsit decedat pe un câmp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *