duminică , 27 septembrie 2020, 06:27
Home / Local / Actualitate / Drumul strategic al Vasluiului prinde culoare

Drumul strategic al Vasluiului prinde culoare


A fost lansat proiectul ”Reabilitare și modernizare drum strategic județean Bârlad-Laza-Codăești” . Investiția de peste 222 milioane lei este considerată una dintre cle mai mari din județul Vaslui. Lucrările vor începe în 2019, iar noul drum strategic va asigura legătura între 11 comune.
Peste 40.000 de vasluieni din comunele Zorleni, Băcani, Alexandru Vlahuţă, Poieneşti, Laza, Bălteni, Ştefan cel Mare, Zăpodeni, Dăneşti, Codăeşti şi Micleşti vor fi beneficiarii noii infrastructuri rutiere.
”Este o aplicaţie care va rezolva o zonă dificilă a judeţului nostru, pentru că această axă strategică trece prin localităţi care, din nefericire, au drumuri care nu au beneficiat de modernizări niciodată. Vor fi modernizaţi 82 de kilometri printr-o zonă care de ani de zile ne-au dat mari bătăi de cap din punct de vedere al circulaţiei rutiere”, a declarat Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui.
Importanţa investiţiei a fost subliniată şi de preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est, Vasile Asandei: ”Este unul dintre cele mai mari proiecte din regiunea noastră. De aceea, acordăm o mare importanță realizării lui în condiții bune până la capăt. Unul dintre proiectele importante, pe care vrem să-l vedem finalizat cu bine. Este o mare realizare pentru noi, pentru regiune, pentru că vorbim de o valoare mare. Cu acest proiect am alocat 30% din valoarea alocată regiunii şi jumătate din valoarea anului trecut”.
Cu o valoare totală de 222 milioane lei, din care 213 milioane o reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă din partea UE, prin proiect vor fi modernizaţi sau reabilitaţi 82,6 km de drum, vor fi amenajate trotuare şi 1.710 m de piste pentru biciclete, vor fi construite sau modernizate 24 de staţii de transport public. Vor fi construite şapte poduri noi, care le vor înlocui pe cele existente, şi vor fi reabilitate alte şase. Amenajarea intersecţiilor cu drumurile clasificate şi iluminarea acestora cu sisteme de iluminat pe bază de panouri solare şi modernizarea trecerii la nivel cu cale ferată din localitatea Bălteni sunt alţi indicatori principali ai proiectului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *