sâmbătă , 19 septembrie 2020, 21:40
Home / Local / Actualitate / Hușenii au participat la sărbătoarea orașului

Hușenii au participat la sărbătoarea orașului


Sute de hușeni au participat la festivitățile dedicate Zilelor municipiului Huși.
Seara a fost una dedicată folclorului, pe scena amplasată în Piața Tricolorului urcând Ansamblul ”Trandafir de la Moldova”, Hora Vasluiului, ”Haiducii” de la Costești (R.Moldova), Răzeșii de la Pogonești și Margareta Clipa.
Finalul a aparținut trupei Vunk și unui frumos foc de artificii.
În acest an, evenimentul a fost inclus în proiectul ”100 de ani de Unire, 100 de ani de folclor muzical”, inițiat de Asociația ”Trandafir de la Moldova”.
Grupurile-țintă sunt reprezentate de zece tineri soliști de muzică populară, doi rapsozi populari din județ, 11 instrumentiști, un dirijor (orchestrator și aranjor muzical), șase membri ai grupului etno-folcloric “Haiducii” din Costești, Republica Moldova, 25 de membri ai grupului folcloric „Răzeșii” din Pogonești și 70 de dansatori ai Ansamblului „Trandafir de la Moldova” Huși, care vor aduce în atenția publicului cântecele vechi și cântecele de cătănie – mărturii folclorice ale Primului Război Mondial, culese din județul Vaslui în anii ’70.
“La baza realizării programului acestor spectacole, care se vor desfășura în lunile septembrie-octombrie, va sta o selecție riguroasă a materialului folcloric, dar și o muncă de pregătire, și anume punerea pe note a materialului folcloric și pregătirea soliștilor în vederea performării”, a spus Valerică Petraru, inițiatorul proiectului.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

A început jubileul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” Vaslui

Astăzi a debutat ediția a 26-a a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.Organizatorii, Consiliul Județean, Primăria Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *