duminică , 27 septembrie 2020, 07:02
Home / Local / Actualitate / Copiii nevoiași au primit ghiozdane de la Episcop

Copiii nevoiași au primit ghiozdane de la Episcop


Peste 500 de copii din județul Vaslui, care provin din familii cu venituri modeste, au fost cuprinși în programul filantropic ”Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat de Episcopia Hușilor, prin Asociația ”Filantropia Ortodoxă Huși”, în parteneriat cu preoți din Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, și oameni de bine din Paris, Alba Iulia, Timișoara, Turda și Târgu Mureș.
Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a împărțit primele ghiozdane complet echipate unor copii din localitățile Bogdănița, Cârțibași, Unțești, Ibănești, Ciortolom și Coroiești.
În total, aproximativ 200 de copii din aceste sate, proveniți din familii defavorizate, au avut șansa să înceapă școala având toate cele necesare.
”Este foarte important să ne gândim la copii și la educația lor. Ar fi ideal ca ei să nu simtă că sunt privați, datorită insuficienței resurselor financiare, de accesul la educație. Este un gest minimal față de acești copii. (…) Copiilor le-am transmis că este foarte important, chiar dacă sunt resurse mici financiare, să fie cuminți, înțelepți, și să asimileze cât mai mult pentru o împlinire din punct de vedere profesional. Dacă ei învață foarte bine, au șansa de a se bucura, când vor fi mari, de rezultatele efortului lor”, a spus PS Ignatie.
Programul ”Un ghiozdan pentru noul an școlar” va continua zilele următoare în mai multe localități din Episcopia Hușilor, în total fiind vizați 500 de copii.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Mașină făcută scrum în apropiere de sediul Primăriei Vaslui

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă …

Primarul care a schimbat fața comunei Lipovăț

Primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *