vineri , 18 septembrie 2020, 21:56
Home / Sport / Vasluiul participă la Săptămâna Europeană a Sportului

Vasluiul participă la Săptămâna Europeană a Sportului


Comisia Europeană organizează și finantează ȋn perioada 23-30 septembrie 2018, Săptămâna Europeană a Sportului, editia a IV-a, care promovează sportul și activitatea fizică ȋn vederea formării unui stil de viață activ ȋn randul copiilor și tinerilor. Sunt implicate tările membre ale Uniunii Europene.
În România, ca și ȋn anii trecuți, coordonator național este Federația Română Sportul pentru Toți, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, cofinanțator al proiectului.
Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Vaslui va organiza Săptămâna Europeană a Sportului, ȋn șase centre/zone (Vaslui, Bârlad, Husi, Negresti, Berezeni, Fălciu), în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui, Palatul Copiilor și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui, numeroase licee, școli gimnaziale și grădinițe din municipiul și județul Vaslui, la care vor participa peste 3.400 de preșcolari, elevi și 250 de voluntari la diverse activități sportive (ștafete, parcursuri aplicative și dans, biciclete și role, tenis de masă, arte martiale, cros, handbal, fotbal, baschet, volei, gimnastică aerobică și karting).
Festivitatea de deschidere a activitătilor sportive ȋn cele șase centre/zone va avea loc ȋn ziua de 23 septembrie, ora 9.
La Vaslui, festivitatea de deschidere va avea loc în Piata Civică, in ziua de 23 septembrie, ora 9.
În cadrul Săptămânii Europene a Sportului, un eveniment important ȋl va reprezenta Ziua Europeană a Sportului Școlar, care va avea loc ȋn data de 28 septembrie, sub deviza “Școala ȋn mișcare” .
Federatia Romȃnă Sportul pentru Toți este partenera Federatiei Ungare a Sportului Școlar ȋn organizarea European School Sport Day 2018. Aceasta va avea loc ȋn 25 de țări din Europa. Înscrierile se pot face la următorul link: http://www.essd.eu/ro/registration/

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Șase cluburi sportive primesc finanțări nerambursabile de la CJ Vaslui

Șase entități sportive primesc în acest an finanțări nerambursabile de la Consiliul Județean (CJ) Vaslui. …

Vasluienii Radu Bumbu și Andrei Cumpănă au câștigat Terraqua Open Bistrița la tenis de câmp

Vasluienii Radu Bumbu și Andrei Cumpănă au fost în prim plan la turneul de tenis …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *