miercuri , 23 septembrie 2020, 21:56
Home / Local / Actualitate / Școlile vor fi inspectate de pompieri

Școlile vor fi inspectate de pompieri


În aceste zile, toate unitățile de învățământ din județ sunt ”călcate” de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului (IJSU) Vaslui, pentru a verifica starea de funcţionare a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor cu care școlile sunt echipate şi dotate, prin personal anume desemnat şi instruit în acest scop.
Din totalul celor 790 de clădiri de învăţământ, un număr de 278 fac obiectul avizării/autorizării. Concret, 52 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 226 au început lucrări de modernizare, iar 512 nu fac obiectul avizării autorizării.
Din cele 226 de construcţii neautorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, pentru un număr de 93 de construcții a fost obţinut avizul de securitate la incendiu, soluţiile adoptate în documentaţiile tehnice de proiectare a construcţiilor de învăţământ fiind conforme cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare privind securitatea la incendiu.
Documentaţiile pentru celelalte 133 construcţii neautorizate, din punct de vedere al securităţii la incendiu, sunt în diferite stadii de elaborare, unitatea noastră exprimându-şi disponibilitatea acordării asistenţei tehnice de specialitate.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Campanie de donare de sânge în Episcopia Hușilor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în Episcopia Hușilor, a fost demarată o nouă campanie de …

Zăpodeni, cea mai mare dezvoltare din istoria comunei

Comuna Zăpodeni traversează o adevărată perioadă de înflorire cum nu s-a văzut nici pe timpul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *