vineri , 25 septembrie 2020, 01:16
Home / Local / Actualitate / Patru baterii de rachete antigrindină funcționale în Vaslui

Patru baterii de rachete antigrindină funcționale în Vaslui


În județul Vaslui sunt funcționale patru unități de combatere a căderilor de grindină și de creștere a precipitațiilor. Acestea se regăsesc în localitățile Bunești-Averești, Cretești, Solești și Codăești.
Investiția este jumătate de milion de euro, banii provenind de la Ministerul Agriculturii. Primele rachete antigrindină au fost trase în această primăvară.
”Din comunicarea pe care o avem cu Autoritatea pentru Administrarea Natională sunt funcționale un număr de patru unități de combatere a căderilor de grindină și de creștere a precipitațiilor. Este vorba despre localitățile Bunești-Averești, Cretești, Solești și Codăești cu o arie de protejare de aproximativ 70.000 hectare”, a precizat Gigel Crudu.
În prezent, fiecare baterie are un stoc de 18 rachete, urmând ca în perioada imediat următoare stocurile să fie majorate la 28 de rachete pentru fiecare punct de lansare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un vasluian, pericol public pe drumurile județului! A fost prins la volan beat criță, fără a deține permis și conducând o mașină neînmatriculată!

Poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au reţinut un bărbat din comuna Gârceni, județul Vaslui, …

Un bărbat din Dumești a fost reținut de polițiști, după ce l-a atacat pe un romașcan cu briceagul

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au reţinut un bărbat din comuna Dumești, județul Vaslui, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *