duminică , 20 septembrie 2020, 12:54
Home / Local / Actualitate / Micromonografia satului Chițoc, lansată de Sf.Maria

Micromonografia satului Chițoc, lansată de Sf.Maria


Sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 12.30, Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Chițoc, comuna Lipovăț, va găzdui lansarea lucrării ”Chițoc – satul dintre dealuri”, al cărei autor este Sergiu-Marian Găbureac.
Om al locului, acesta face cinste județului Vaslui datorită bogatei activități desfășurate în domeniile biblioteconomic, literar, filatelic și cartofil, fiind autorul a peste 20 de cărți și sute de articole pe diverse teme.
Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și va fi prezentat de dr. Laurențiu Chiriac, din cadrul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, și directorul instituției organizatoare, Gelu Voicu Bichineț.
”Faptul că oameni ai locului se străduiesc să tipărească monografii sau micromonografii etc. este o dovadă a legăturilor ce nu pot fi șterse de timp și spațiu, o dovadă a sentimentului de apartenență la un anumit areal și, nu în ultimul rând, de dragoste față de oameni și locurile natale”, a conchis Gelu Voicu Bichineț.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un moldovean a trecut înot Prutul, în speranța că își va găsi un loc de muncă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat un bărbat din …

S-a consumat prima seară de la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Spectacolele de teatru în aer liber au prins și la publicul vasluian. Sute de iubitori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *