marți , 18 iunie 2019, 01:07
Home / Local / Actualitate / Ţigări de contrabandă, descoperite la frontieră

Ţigări de contrabandă, descoperite la frontieră


Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au descoperit, în urma unor acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei la frontiera cu R. Moldova, 3.470 pachete cu ţigări de contrabandă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, Dumitru D., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Hyundai, înmatriculat în R. Moldova.
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse în spații special amenajate în praguri, bară spate, aripi față, lojeroane și în butelia de gaz, cantitatea totală de 29.400 ţigarete (1.470 pachete) de proveniență duty-free.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare totală de 6.762 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 6.500 lei, în vederea confiscării.
Ieri, în jurul orei 09.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, judeţul Vaslui, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit la aproximativ 300 metri interior față de malul drept al râului Prut, pe direcția localității Pogănești, comuna Stănilești, județul Vaslui, două colete ce conțineau 60.000 țigarete (3.000 de pachete), de proveniență duty-free, în valoare de 42.000 lei.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și stabilirea împrejurărilor în care a fost săvârșită fapta.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Primarul Vasile Pavăl devine scouter la echipa de fotbal CSM Vaslui

Primarul Vasile Pavăl susține că a fost înfrânt de propria echipă de fotbal, CSM Vaslui, …

Şcolile vor primi fonduri pentru amenjarea grupurilor sanitare

Pe 7 iunie 2019 a intrat în vigoare, prin publicarea în Monitorul Oficial nr 459, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *