duminică , 16 decembrie 2018, 09:55
Home / Local / Actualitate / Vasluiul, în circuitul universitar românesc?

Vasluiul, în circuitul universitar românesc?


Un grup de inițiativă, format din foști ofițeri MAI și profesori, doresc să înființeze la nivel de Vaslui o universitate de stat, care să se intituleze ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.
Până acum au avut loc patru întâlniri, pentru a pune la punct structura organizatorică a noii instituții de învățământ superior.
”În urma întâlnirii cu oamenii de afaceri din județul Vaslui și a discuțiilor cu cetățenii județului, grupul de inițiativă a prezentat domnului primar așteptările acestora, de la viitoarea universitate. În opinia grupului, este esențial ca cetățenii județului să cunoască, să aprofundeze și să analizeze propunerile rezultate, având posibilitatea de a aduce îmbunătățiri proiectului”, au spus inițiatorii proiectului.
Viitoarea universitate va avea trei facultăți: Facultatea de Inginerie și Management; Facultatea de agricultură și zootehnie; Facultatea de Științe ale Educației, Asistență Socială și Psihologie, cu studii la zi.
Pentru învățământ la distanță (ID) sunt propuse specializările pentru master în domeniile Inginerie și design industrial; Controlul și expertiza produselor alimentare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autoritățile sanitare sunt în alertă

Autoritățile sanitare din județ au demarat o amplă anchetă, după ce pe o rețea de …

Persoana cazuta in subsolul unui bloc

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui si Serviciul de Ambulanta Vaslui au intervenit la scoaterea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *