luni , 22 octombrie 2018, 13:49
Home / Local / Actualitate / Vasluiul, în circuitul universitar românesc?

Vasluiul, în circuitul universitar românesc?


Un grup de inițiativă, format din foști ofițeri MAI și profesori, doresc să înființeze la nivel de Vaslui o universitate de stat, care să se intituleze ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.
Până acum au avut loc patru întâlniri, pentru a pune la punct structura organizatorică a noii instituții de învățământ superior.
”În urma întâlnirii cu oamenii de afaceri din județul Vaslui și a discuțiilor cu cetățenii județului, grupul de inițiativă a prezentat domnului primar așteptările acestora, de la viitoarea universitate. În opinia grupului, este esențial ca cetățenii județului să cunoască, să aprofundeze și să analizeze propunerile rezultate, având posibilitatea de a aduce îmbunătățiri proiectului”, au spus inițiatorii proiectului.
Viitoarea universitate va avea trei facultăți: Facultatea de Inginerie și Management; Facultatea de agricultură și zootehnie; Facultatea de Științe ale Educației, Asistență Socială și Psihologie, cu studii la zi.
Pentru învățământ la distanță (ID) sunt propuse specializările pentru master în domeniile Inginerie și design industrial; Controlul și expertiza produselor alimentare.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Absolvenții dezinteresați de locurile de muncă din Vaslui

Puțini absolvenți din cei peste 500 aflați în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței …

Un tânăr, în stare critică la spital, după ce a fost înjunghiat de cumnat

Un tânăr din Gârceni a fost găsit de localnici pe ulițele localității în stare critică. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *